Протеинови диети за подобряване здравето във фитнеса

Едно скорошно проучване показва, че човешкото тяло се нуждае от най-малко 25% протеин в рамките на един ден, за да отслабне с помощта на диета изцяло от протеини.

Все пак, това, което хората са склонни да направят е да започнат с повече от 50% протеина, което прави ежедневното им хранене рутинна от високо протеинова диета.

Въпреки това се счита за техника, загуба на тегло и има вредни ефекти върху човешкото тяло. Ако само консумацията е от протеини, без никакви зеленчуци, може да започнете да се натъквате на някои здравни и фитнес проблеми.

Протеинови диети

Ето няколко проблеми, които може да се появят, след като започнете диета само протеин.

Високо протеинови диети увеличава риска от остеопороза

Изследванията показват, че жените, които са склонни да ядат повече протеини имат по-голям шанс за развиване на остеопороза в сравнение с тези, които не ядат много белтъчини и водят здравословен хранителен режим. Вярно е, че жените, консумиращи повече протеин в крайна сметка губят повече тегло. Въпреки това, в дългосрочен план, костите се нуждаят от калций и след като не го получават от ежедневието си хранене тялото започва да го извлича от костите ви.

Високо протеинови диети създават напрежение в бъбреците

Слуховете са верни и тук. Хората най-често страдат от проблеми с бъбреците, защото ядат високо протеинова диета. След като започне високо протеинова диета, докато имат здрав бъбрек, хората няма да страда с каквито и да било неблагоприятни ефекти; Въпреки това, тази диета ще създаде напрежение върху бъбреците. Бъбреците са отговорни за филтриране на редица вещества, включително протеини. Поради това, хората с по-слаби бъбреци трябва най-старателно да се опитват да избегнат тази диета.

Високо съдържание на протеини в диети допринася за рак

Едно скорошно проучване показва, че колкото по-високо е нивото на протеин в диетата, толкова, то води до високо ниво на инсулин в кръвта. Такъв растежен, съгласно изследователи, може да допринесе за различни форми на рак.

Високо съдържание на протеини причиняват хранителни дефицити

Това е най-често срещаният риск от високо протеинова диета. Ако сте били на диета, без да вземате зеленчуци и плодове, тогава ще трябва да се промените диетата си като цяло. Плодовете и зеленчуците осигуряват на организма необходимите витамини и минерали. Има възможност, тялото да е лишено от витамин Е и витамин B. Този дефицит в крайна сметка може да се превърне в рак на дебелото черво.

Scroll to Top