Как става почистване на мазета и тавани

Днес ще поговорим за почистване на мазета и тавани…

Както завършените, така и недовършените мазета са известни с това, че се превръщат в сметище за неизползвани предмети от бита. В тях се среща, неща от коледна украса, през онези стари сантиментални предмети и неща, предавани от родителите ви.

Днес ще ви разкажем, как става почистване на мазета и тавани по най-организирания и лесен начин:

Стъпка #1: Използвайте система за вертикално подреждане

Независимо, дали вашето мазе е завършено или недовършено, максималното вертикално пространство е необходимо за ефективно съхранение. Това може да се постигне по различни методи, включително дъски с колчета, тежки куки и монтирани на стената рафтови системи. Поддържането на предметите, далеч от пода, помага за опазване на площта и може да ги предпази от щети на вода, в случай на наводнение в мазето.

Стъпка 2: Съхранявайте нещата в херметически затворени контейнери

Тъй като влагата може да бъде проблем в много мазета, трябва да се избягват картонените кутии в полза на херметически затворени пластмасови контейнери. Те ще бъдат по-лесни за идентифициране и преместване и ще изглеждат по-организирани на рафта. Херметически затворените контейнери могат да предпазят нещата ви от вредители, наводнения и прах.

Стъпка #3: Променете и използвайте повторно старите шкафове

Използването на стари кухненски шкафове в незавършеното пространство на вашия дом е страхотна идея, особено ако току-що сте завършили ремонт на кухня или имате наличност от този вид шкафове. Някои могат да бъдат окачени над сушилнята и пералнята, за да държат прането, докато други могат да се използват за скриване на кутии или други артикули.

Стъпка #4: Сегментирайте и категоризирайте всичко

Разделете мазето или тавана на по-малки зони, върху които може да работите независимо. За да организирате допълнително съдържанието на всяка област, продължете да използвате метода на трите кутии. След като разберете, какво ще спестите, може да решите дали нещата ще отидат в кутии, на стени или другаде.

Поддържането на добре организирано мазе изисква ангажимент за етикетиране на кашони, кутии или контейнери и поставянето на предметите обратно на подходящите им места.

Източник: DEPO.BG

Scroll to Top