Какво съдържа списъкът с инструменти за почистване на дворове

Знаете ли, какво съдържа списъкът с инструменти за почистване на дворове?

Без подходящите инструменти и най-квалифицирания градинар се чувства като риба на сухо. Той ще е неспособен да изпълнява, дори най-простите градински задачи. От грабене на листа до подрязване на храсти.

Какво съдържа списъкът с най-полезните инструменти за градината по поддръжка и почистване на дворове

И така, градинарството се извършва с гребло, ножица или ръчен трион. Какви други инструменти не трябва да пропускате и как избирате най-добрите, за да може да организирате правилно поддръжката и почистване на дворове.

Какво съдържа списъкът с най-полезните инструменти за градината по поддръжка и почистване на дворове

Броят на инструментите и аксесоарите за градината е доста голям. Те започват от малки инструменти с различни приложения, инструменти, с които обработвате почвата, инструменти за грижа за дървета, ножици за жив плет и лози, машини и оборудване за грижа за тревата, инструменти за сняг и разбира се, предпазни средства, които могат да бъдат различни от една работа на друга.

Кои са най-важните инструменти за градината по поддръжка и почистване на дворове

Не е нужно да купувате всички, освен ако наистина нямате комплексна градина и овощна градина към нея. Основните инструменти и аксесоари, обаче не трябва да липсват, независимо, каква работа ви очаква в градината или по двора.

Ето ги и тях:

  1. Платнените градински ръкавици са от съществено значение. За пръскане на дървета или лозя пригответе отделен комплект дебели ръкавици заедно с градински ботуши, гащеризон и маска за защита;
  2. Ботушите и градинската престилка с джобове са винаги полезни.
  3. Мотиката е не само инструмент на земеделеца, но и на градинаря. С мотиката разрохкваме почвата, окопаваме зеленчуковите култури, премахваме големите плевели, но в малка градина може да използваме и копката.
  4. Шнекът се използва за дълбоко копаене на земята. Добрата лопата има достатъчно дълга опашка, за да не натоварва гърба ни твърде много. Обикновено използваното дърво е ясен, ела или бук. Има и лопати с метална дръжка и лопати с къса опашка, предназначени за специфични работи (копаене на окопи, различни селскостопански работи).
  5. Кирката ви помага да чупите камъни или трупи, да разрушавате строителни елементи или да копаете каменист терен.
  6. Гребла и вили, също са необходими, но тяхната роля е друга. Вилата ни помага да издърпаме храстите от земята, да премахнем плевелите и да се погрижим за аерирането на чакълеста почва. Почистваме с гребло: събираме листата и другите растителни остатъци, от които ще получим градинския компост, разбиваме буците пръст, получени от копаене и изравняваме земята.
  7. Градинската ножица не трябва да липсва в комплекта инструменти.

И все пак: Кои са най-важните инструменти за градината

Може да изберете универсална ножица или още по-добре 2-3 различни модела: ножицата тип наковалня, за рязане на клони; лозарски ножици, полезни, когато трябва да берете не само грозде, но и плодове и зеленчуци; ножици за рязане на трева и ръбове на тревата.

  1. Заедно с ножицата, градинският трион ви помага да режете дървета и храсти.
  2. Брадвата е еднакво полезна не само като инструмент за подрязване (рязане на дебели клони), но и за различни други задачи в градината.
  3. За грижа по тревата машините са по-ефективни от ръчните инструменти: косачката, тримерът, електрическият аератор и разпръсквачката на тор са полезни. Тримерът може да замени косачката, когато повърхността на тревата е малка или неравна, когато трябва да косим краищата на тревата или други места, където косачката не може да достигне.

Електрическият аератор е машина, която прилича на косачка, но прави нещо друго. Тя перфорира почвата, оставяйки след себе си дупки, които позволяват на водата и въздуха да навлязат в почвата, като по този начин помага на моравата да расте бързо и здравословно.

Какво още е нужно

В градината ще ви трябват също лопата, мотика, ръчна количка, пръскачка, маркуч и контейнер за компост.

Това са най-важните инструменти, които не бива да липсват в двора и градината ви, в случай, че държите на добрия вид. Винаги за професионална намеса може да потърсите и специалисти от Извозва.сом.

Scroll to Top