5 шеги за чистенето и топ правила за любов към себе си

Чували ли сте вицове за перфектни домакини, чистенето, което е толкова изрядно или педантично с цялото въвеждане на нещата в ред? Е, днес ще ви разкажем за 5 шеги за чистенето и колкото се може повече правила за любов към себе си.

Знаете ли, че съществува мит за:

5 шеги за чистенето и колкото се може повече правила за любов към себе си

Това би било почистване на къщата и щракване върху „Запазване“ – мечтите на съвременните домакини. За съжаление напредъкът, все още не е достигнал такава повратна точка. Ако няма начин да насочите маратона, през ръцете на някой друг, все пак трябва да повтаряте този енергоемък ритуал с невидима честота. Последното, независимо дали сте, безупречна „летяща дама“ или гуру за управление на времето.

За да не се отчайвате, предлагаме ви една миниатракция на позитивното мислене: припомнете си тези:

5 вица за чистенето и ги превърнете в смел домашен манифест

  1. Защита правата на работниците

Една мъдра съпруга знае: ако почистването е по-рядко, резултатите от него ще бъдат много по-очевидни! *** сладко? Е да. Това е вярно? Разбира се, че бихте опитали! Почти всяка жена е чувала нещо като „Цял ден си вкъщи – защо си уморен?“ След това искаме да проверим здравината на току-що измития тиган. Този труд, Момичетата, трябва да бъде оценен, но Уви, това почти никога не се случва.

Съвет: Ако имате възможност, Скъпи Дами, оставете съпрузите си поне една седмица без вашите грижи, внимание и домакинстване. Заминете някъде, ако ще с пред текст, че сте командировка.

Повярвайте: Няма нищо лошо в доказването на домакинството: самите ви съпрузи, ще се уверят, че:

Изводът: Ризите им не се гладят сами; тоалетните чинии не се почистват от самосебе си, а прахта не изчезва магически.

  1. Контрол на движението

След общо почистване в апартамента е невъзможно да се отиде на балкона. Почистихте балкона, защото колата не се побираше в гаража. *** Позната ситуация! Между другото, тонове обучители на Instagram печелят пари от подобни ситуации. В края на краищата е важно човек, който години наред е трупал боклук, да се отърве от него с леко сърце. При това и трябва да плащате за подобни съвети.

Синдромът на Пушушкина е проблем, който мнозина успяват да разрешат само с участието на психолог. Тук е мястото да ви насочим и към услугите на фирма по почистване на клошарско жилище.

И така, запомнете: по-лесно е да се предотврати този синдром. Затова не съхранявайте боклук. Не се използва във фермата, не носи щастие. Още повече, че спира дъха – и това не е метафора. Ако една трета от стаята ви е заета от кристална стена и класьор на Roman-Gazeta, тези шедьоври на съветската индустрия намаляват количеството въздух, който дишате, с 6-8 кубически метра. Представете си колко кислород получават дробовете ви, как страдат кожата, мозъкът и другите вътрешни органи, когато доброволно се затворите в изкуствено намалена стая. Вашият инвентар струва ли си?

  1. Обекти на защитено емоционално наследство

– Почистих къщата … Някой има ли нужда от 3D календари от 1989 г.? – Това не е чистене, това е археология *** Защо за боклука ли? Защото има още една важна мисъл – за класификацията. Как да разберем, какво да изхвърлим от боклука на балкона и какво да оставим?

Просто е: за да вземете някое от нещата, които са се заселили във вашия апартамент, трябва ясно да разберете, защо е тук. Старата кутия за чайник няма да ви донесе радост, но 3D календарът от 89-та година може. И, тогава календарът не трябва да е в недрата на планината за боклук, а в красив „ковчег за спомени“ – заедно с други малки неща, които ви карат да се усмихвате носталгично.

  1. Правото на сън и разумен избор

Инструкции за почистване на стаята:

  1. Започнете да пишете доклад.
  2. Осъзнайте, че е невъзможно да работите в такава бъркотия.
  3. Събудете се след 4 часа, опитвайки се да хванете праховите частици, летящи във вашия кристален апартамент от прозореца. *** Всички познаваме този прекрасен вид отлагане още от колежанските дни. Това, което не може да направите е да не правите нищо, но ето ви засада – да напишете доклад, диплома, курсова работа (или какво ли не?) Рано или късно трябва. С този подход е доста късно и дори много късно. В тази ситуация трябва да поговорите честно със себе си. Вие сте рационален организъм и затова трябва да излезете от неприятна ситуация с минимален стрес. Човек, който утре става рано в 3 часа и с лекота изпълнява отложената задача, не е мистериозен всемогъщ странник, а същият, просто уморен и изтощен от такова енергийно прочистване.

Съвет: Всичко, от което се нуждаете е да поемете 5 дълбоки вдишвания и да започнете да правите това, което не искате. След 10 минути, парадоксално, бременността ще ви плени. Ето, как работи нашият мозък – започвайки „играта“ и леко привлечен, той няма да иска да я откаже, дори и да е зададено максималното ниво на трудност.

  1. Приоритетни проекти

Гледайки уморения, но щастлив домакин, гостите не разберат, че апартаментът трябва да бъде почистен в продължение на час, докато състоянието „съжалявам, не е почистено“. *** От една страна, да имате време да почистите, когато гостите пристигнат си е истински успех. От друга страна – малко тъжно. Защо правим това за тях, а не за себе си?

Съвет: Опитайте се да останете сами със себе си и един ден помислете, какво пространство бихте искали да видите около себе си. Това едва ли ще е хаос от прах и небрежни чорапи. Опитайте се да превърнете почистването в медитация. Започнете, замислено, бавно и така, доближете апартамента до образа на вашите мисли. И не забравяйте нито за минута, че правите това сами. Подарявате си комфорт, свежест, чистота. Вие не следвате формалностите, вие създавате място, където ще се чувствате добре. Заедно с боклука, изхвърлен от къщата, напускат тревожни мисли и объркване в работата. Всяка минута става все по-добре.

В заключение:

И така, тук са 5 шеги с „брада“ и 5 правила за комфортно съществуване на нейна територия. Но изводът като цяло е само един:

„Хармония в душата!“ – до това трябва да води всички домакински дела.

Scroll to Top