Почистване на кухнята – какво да вземете под внимание

Повечето от нас са изключително заети хора, понякога няма време за храна, а къде ли да поддържаме реда в апартамента. Но дори като се има предвид липсата на време, пак е приятно да се върнете в подредена къща след тежък ден.

И, за да стане това не е необходимо да бъдете свръхпрецизни, защото усещането за ред невинаги се дава за чаши, идеално поставени в бюфета, безупречно оправено легло и равен ред обувки в коридора, понякога обикновен (но не по-малко важно) усещането за чистота е достатъчно. Вижте, друго е когато заговорим за Почистване на апартамент с отпадъци. Тогава определено ще имате нужда от помощ Такава винаги може да потърсите и на следния адрес: https://hamalski.com/pochistvane-apartament-mebeli-izvozvane.

Почистване на кухнята:

Днес ще насочим вниманието си към кухнята – със сигурност ще посетим там, преди да излезем от къщи сутрин, приготвяйки закуска или традиционна чаша кафе, и ще погледнем там, когато се приберем у дома, за да хапнем набързо, да направим чай или подготвим нещо за предстоящия ден.

  1. Гъба за миене на съдове

Знаехте ли, че е препоръчително е да сменяте гъбата на всеки 3-4 дни, особено ако я използвате много интензивно. Но ако внезапно ви свършат запасите или просто няма нужда да я сменяте толкова често, има елементарна процедура за дезинфекция: затоплете влажната гъба в микровълновата за две минути, това ще убие 99% от микробите.

  1. Микровълнова

Между другото, относно микровълновата: това, което със сигурност няма да ви хареса, е да погледнете вътре и да видите оцветените стени. Бързо се отървавате от този позор. За целта сложете чаша вода да се затопли за 10 минути. Парата от вряща вода ще омекоти всички замърсявания, след което няма да е трудно да ги премахнете.

  1. Печка

Улавянето на петна по печката с просто око, също не е много приятно, затова включете печката в списъка. Първо, забравете за твърдите гъби и металните четки. Те са вредни за абсолютно всяка печка. Второ, преценете, с какво замърсяване имате работа: ако петното е от кафе, какао, сироп –  просто залейте с гореща вода и оставете за 15 минути, след което избършете с мека кърпа; мазните петна. Така те могат да бъдат отстранени със специални препарати, след като петното се разтвори, избършете повърхността със сапунена вода; ще е възможно да се отървете от изгорелите петна във само с помощта на тежка артилерия. Последната включва химикали. Само не забравяйте да се въоръжите с гумени ръкавици, за да не повредите кожата на ръцете.

  1. Чайник/ кафеварка

Котленият камък в чайника е тъжна история, но ако не му обърнете внимание, чайникът ще ви служи дълго и вярно. За да почистите нагревателния елемент на електрическа кана, кипнете вода, смесена с оцет в съотношение 1:1 и след това изплакнете. Само не забравяйте да предупредите семейството си за предстоящата процедура, така че никой да не си налива чай с оцет!

Източник: HAMALSKI.COM

Scroll to Top