4 декоративни растения за отглеждане в градина и почистване на дворове

Ако искате да добавите малко цвят към вашата градина, но не искате да се налага непрекъснато да поливате и поддържате растенията си, тогава не търсете повече!

Тези лесни за отглеждане растения ще добавят нотка елегантност към вашето външно пространство, без излишен шум. И, предвид, че те са достатъчно издръжливи, за да оцелеят в климата, няма да се притеснявате, че ще умрат през зимата. Първоначално ви предлагаме да започнете с почистване на дворове. Такова може да започнете и сами, а в случай, че не ви е по силите, наемете си екип на фирма, от този сайт: https://www.izvozvane.com/pochistva-dvorove.

  1. Камелия

Ако търсите декоративно растение с ниска поддръжка, което ще вирее, както на слънце, така и на сянка, тогава камелиите са най-добрият ви избор. Те цъфтят обилно през пролетните месеци, осигурявайки жив цвят на вашата градина. Освен това са достатъчно издръжливи, за да оцелеят през по-студените зими. Камелиите са сравнително лесни за грижи, изискват само от време на време поливане и подрязване. Те могат да бъдат засадени в земята или в контейнери, което ги прави универсално допълнение към всяка градина.

  1. Теменуги

Теменугата е вид цъфтящо растение, което е част от рода Viola. Има много различни видове теменуги, но всички те имат големи, ефектни цветя с отличителни петна или „лица“. Теменугите са невероятно гъвкави растения и могат да се използват по различни начини, за да добавят цвят и настроение към вашия двор. Например теменужките могат да се засаждат в лехи и бордюри, да се използват като почвено покритие или дори да се отглеждат в контейнери. Това сърдечно цвете може да понася ниски температури до -25 градуса по Фаренхайт и ще озари всяко пространство с цветните си цветове.

  1. Момина сълза

Момината сълза е многогодишно цъфтящо растение, което расте в гроздове от нежни цветя с форма на камбанка. Това ароматно цвете е родом от Северното полукълбо и може да се намери диворастящо в цяла Европа, Северна Америка и Азия. Момината сълза предпочита хладен климат и ще вирее в райони с добре дренирана почва. Освен това е изключително лесен за грижи; има нужда от периодично поливане и подрязване. Момината сълза произвежда бели цветя със сладък аромат, който ще изпълни вашата градина с прекрасния си аромат.

  1. Лилави растения

Пурпурната ехинацея (Echinacea purpurea) е тревисто многогодишно растение, което има големи цветя, подобни на маргаритка, с жълти центрове и лилави венчелистчета. Това растение е родом от източната част на Съединените щати, където расте в гори, прерии и ливади. Лилавият цвят е идеално подходящ за климата като нашия и е популярен избор за градини и озеленяване. Растението е лесно за отглеждане и грижи и е толерантно към суша и лоши почвени условия. Цъфти от юни до септември и цветята привличат пчели, пеперуди и други опрашители. Растението има и лечебни свойства, а от корените и листата могат да се приготвят чайове и тинктури.

Заключителни мисли

Сайтът izvozvane.com е вашият източник за всички ваши нужди от почистване на дворове, през озеленяване и градинарство. Свържете се още днес, за да научите повече!

Scroll to Top