В какво се свежда почистване на двор

Пролетта е сезон на свежест и нов растеж. За съжаление, това е и време за тежка работа по почистване на двор и озеленяване след дълга зима на принудително пренебрегване. Опитът да върнете своя двор, дървета, храсти и да ги направите отново красива градина във форма, след като са преминали през суровия студен сезон, може да изглежда непосилно. Ето защо разделихме задачата на 10 прости съвета за почистване, които ще накарат вашия двор да изглежда девствен, през лятото.

В какво се свежда почистване на двор?

След целия сняг и лед, вашият двор вероятно изглежда доста мрачно. Може да има тонове отломки от ветровитите бури и вероятно има много обезобразени дървета, плевели и умиращи петна трева, които се нуждаят от грижа и внимание. Пролетното почистване на двора обикновено се състои от три общи фази:

Премахване на отломки;

Подрязване и кантиране;

Подготовка за нов растеж.

Съвет № 1: Направете почистване на пътеките в градината

Вероятно виждате много разхвърляни и обрасли линии по вашия двор и пътеки. За да поправите бъркотията и да придадете на двора си чист, девствен външен вид, вземете своя кантиращ нож. Кант по стените на всички тротоари и градински лехи за чисти линии. Почистете всички остатъци, създадени с метла или маркуч.

Съвет № 2: Разгледайте моравата

Ако по вашата трева започва да се показва някакъв нов растеж, сега, когато всички листа и други отпадъци са почистени от моравата, отделете малко време да се разходите наоколо. Обърнете внимание на зоните, които изглежда се борят да поникнат нови стръкове трева или имат много мъртви, обезцветени петна. Това са площите, които ще трябва да засеете и наторите. Повече за съдействие, търсете на този линк: https://dvorove.com/firma-ceni-pochistvane-dvor.

Съвет № 3: Засяйте и наторете моравата си

Вземете гребло, тор и семена за трева и се заемете с вашата морава. Първо разпръснете семената върху моравата, като обърнете специално внимание на зоните, които сте забелязали, когато сте я разглеждали. Изгребете моравата, за да свалите семената в почвата. След това нанесете тора, според инструкциите на продукта. Уверете се, че поливате щедро и поддържате почвата влажна, за да може новата трева да пусне корени.

Съвет #4: Премахнете стария мулч

Мулчирането е чудесен начин да придадете лифтинг на градинското легло. Това не само прави градината да изглежда чиста и подредена, но също така запазва почвената влага и предпазва плевелите. Така стар мулч, първо трябва да бъде премахнат, преди да поставите новите неща. Това може да стане със самото почистване на двор. Ако наслоите новия мулч върху стария, ще рискувате здравето на вашите растения. Под всички тези слоеве може да се появи гниене и почвата да изпита глад за хранителни вещества. Вземете лопата и гребло и първо изхвърлете стария мулч.

Съвет #5: Добавете нов мулч

След като старият мулч е изваден, може да натрупате нов мулч. Първо, не забравяйте да премахнете всички плевели, които са оцелели под предишния слой, така че да не изскочат през лятото. Също така е добра идея да поставите пласт вестник или друга органична материя преди мулчиране, така че растежът на плевелите да се обезсърчи.

В заключение:

Сами виждате, че работата по двор и градина, никак не е малко. Дори в тема, като настоящата не могат да бъдат обхванати всички аспекти на самото очистване на дворове. Има още куп неща, които не споменаваме в тази статия, но изискват вашето внимание и грижи. Въпреки това, ако работата по почистване на двора ви е твърде много, не се отчайвайте. Винаги може да се обърнете за помощ към специалистите: dvorove.com.

Scroll to Top