Как да обзаведете спалня според фън шуй

Спалнята е най-важната стая в дома. Будоар за почистване с пера. Уютно гнездо, в което могат да долетят „пиленцата“. Зона за неделна почивка. Обител на сексуалната поквара.

Днес ще ви разкажем за това, как да поръчате почистване и извозване на отпадъци, както и:

Как да обзаведете спалня според фън шуй

Спалнята е най-мултифункционалният кът в къщата, като цяло! И кое място, ако не спалня, трябва да бъде оборудвано с всички тези функции в ума, така че едното да не вреди на другото?

Фън Шуй, древната даоистка практика за организиране на пространството, ще ви помогне в това. Наред с нея сме подготвили някои техники и похвати дадени ни от sofia.bg.services. Вижте ги:

  1. Форма на стая

Изглежда, че има, за какво да се говори. Всичките ни стаи са еднакви. И все пак, в къщите на модерното строителство, без значение дали са много квартирни или индивидуални, често има стаи с нетрадиционна форма – със заоблени стени, сложни ъглови еркери, с наклонени тавани и L-образни клони.

И така, Фън Шуй е категоричен по този въпрос: спалнята трябва да бъде с проста квадратна или правоъгълна форма. Спането в стая със заоблени линии няма да донесе желаната почивка, изпъкналите ъгли създават поток от агресивна енергия (чи), а удоволствията с различни наклони на ъглите ще дисбалансират и модифицират чи, така че любовната ви енергия да се втурва от ъгъл към ъгъл.

  1. Цвят на стените

Въпреки, че червеното се смята за вълнуващо, то изобщо не е подходящо за стени, по-добре е да оставите тези агресивни и създаващи напрежение нюанси за отделни елементи. Основният цвят трябва да е много спокоен, приглушен. Зеленият тон има успокояващ, медитативен ефект, синият – релаксиращ, намаляващ емоционалния стрес, бежовият и всички светли нюанси на кафявото създават усещане за топлина.

Бялото е идеално. То осигурява сън като на бебе, а в комбинация например с шарка в горните цветове на тапета, ще даде правилния щрих и ще ви позволи да имате добро емоционално благополучие.

Цветовете, които ще се използват като допълващи, в никакъв случай не трябва да са ярки. Ако това е червен градиент, тогава не алено или пурпурно, а розово или лилаво, ако е жълто, тогава не канарче, а бледо лимон.

  1. Довършителни елементи

Запомнете правилото: всичко, което стърчи – таванни греди, тежка мазилка, декор от гипсокартон – всичко това „хваща“ енергията ци, движещо се в спалнята. Наред с това създава определени проблеми на физиологично ниво. Заболяванията и сексуалната дисфункция могат да бъдат точно от това.

  1. Прилежащи помещения

Чудесно е, ако има съблекалня до спалнята, баня или друга стая, отделена с врата. Смята се, че излишната ци се успокоява в съседните стаи и идва пречистена в любовното гнездо.

Надяваме се и искрено вярваме, че сред тези съвети сте намерили правилните решения. И все пак, ако нещо не ви е ядно как да се случи, то не се колебайте да потърсите повече инфо на следния линк: https://www.sofia.bg.services/pochistvane.

Scroll to Top