Защо рисуването по номера е толкова популярно?

Прост и ефективен метод да ангажирате и заинтересувате детето е да му предложите да рисува. Това хоби е подходящо и за възрастни: то събужда креативността, може да покаже нюансите на характера на човека и може да отвлече вниманието от стреса и житейските проблеми.

Умението да рисуваш е полезно умение, което е полезно в много професии, а някои хора избират рисуването като професия.

Не толкова отдавна рисуването по номера стана широко известно, сред творческите хора. Купувайки такъв комплект, може лесно да създадете шедьовър и след това да украсите стените на своя дом, било то къща или апартамент с него.

Кутията за рисуване по номера съдържа платно или картон, върху който вече има маркировка на бъдещата рисунка. Такава маркировка се състои от тънки меки линии, по сектори, необходимите бои, четки с различни дебелини и размери, образец на картината.

Има богат избор от комплекти: платна с различни размери, стилове на приложение, брой цветове. По номера може да създавате пейзажи и натюрморти, портрети, копия на картини на известни художници и много други. След завършване с творението може да украсите апартаменти, офиси, кабинети, антрета, чакални и пр. Тази работа е прекрасен подарък, който е ръчно изработен. Купувайки картина по номера, вие разнообразявате времето и прекарвате приятно свободното време.

Подготовка за рисуване

По принцип всяко добре осветено място с удобна маса е подходящо за рисуване по номера. Подобно занимание трае много време. Експертите препоръчват да се уверите, че се настанявате удобно и всичко необходимо е под ръка. Първата стъпка е да подготвите чаша вода, палитра за смесване на бои и парцал, за да изсушите ръцете си. Най-добрият вариант за рисуване е да стоите, като поставите платното върху статива, но рисуването на работния плот също е удобно.

Изработване на получения шедьовър

Препоръчва се да покриете готовата картина с лак, тъй като в този случай акрилните бои ще запазят своята яркост и изразителност за дълго време. Ако изберете матов лак, отблясъците ще изчезнат от картината, а ако е лъскав, ще бъде украсен със сияние. За тези, които не искат да поставят картината в рамка, има възможност просто да покрият равномерно краищата с мек цвят.

Рисуването по числа е чудесна възможност да прекарате свободното си време и да създадете своя собствена красива картина!

Scroll to Top