Какво да проверите при покупката на навигация за кола

Базата данни с карти на автомобилната навигационна система идва от различни канали. Тя се явява най-важният източник в момента и е предоставена като блокова база данни.

За добрата бордова навигационна система е важно количеството, точността и навременността на картите. Без значение, колко точни са координатите, предоставени от GPS, ако вашата навигационна система не може да предостави карти за вашето местоположение или област или предоставените карти са дефектни, такава може да се приеме за безполезна. Ето защо, когато купувате навигация за кола, обърнете внимание на следното:

Първо проверете точността на тестовата система. Изберете един или два участъка от пътя, които познавате, вижте и дали системата може да покаже точно местоположението на превозното средство. Загледайте има ли новооткрити обекти в близост и дали те се озаряват във вашата навигация за кола.

Предвидете това, че улиците и пътищата непрекъснато се променят, затова и вашата система също трябва да се актуализира редовно.

Второ, помислете за капацитета на системата.

Трето, картината е важна. Появява се изображение на автомобилната навигационна система, което може да се инсталира на таблото на автомобила или да се проектира върху екрана на лаптоп компютър. За да свикнете с различни метеорологични и светлинни условия, трябва да има достатъчна яркост под екрана на дисплея, както и достатъчен размер и добра резолюция.

Това не е всичко най-важно е първото, за което може да проверите, преди да направите покупка на своята нова навигация за кола.

Източник: BGAUTO.EU