Ето как става най-евтино да организирате почистване на мазета и тавани

Когато стане въпрос за замърсени терени, служителите на фирма могат да окажат незаменима помощ по почистване на мазета и тавани. И така, ако и на вас се налага да организирате сезонно почистване както наближава есенно-зимния сезон, то попаднали сте на правилното място.

В тази статия ще разгледаме най-бързите, лесни и евтини начини да планирате сезонно почистване на мазета и тавани.

Кога имаме нужда от почистване на мазета и тавани с фирма

Есента на всяко домакинство се налага да организира мазето за зимата. Буркани със зимнина, дърва за отопление (въглища или  пелети), бидони за киселото зеле или с виното изискват своите пространства. Разбра се, за целта трябва и добре да е хигиенизирано.

Не всеки разполага с достатъчно време, сили и възможности да се справи сам.

В такива зони, най-често има камари с боклук, излишни неща, които самостоятелно с дни ще трябва да бъдат изнасяни. Тук трябва да предвидим и транспорт за тяхното извозване, т. к. не е разрешено от закона да бъдат изхвърляни всякакви битови боклуци на обичайните сметища.

Какво не може да се изхвърля в жилищните контейнери:

Списъкът със забранени неща може да се окаже много дълъг. И така, ако току-що, събрали и трябва да изхвърлите всичко старо и излишно от мазето или тавана, имайте предвид, че:

Стари мебели; ел. уреди, битова техника и посуда, строителни отпадъци и какво ли не може и не трябва да се изхвърля около кварталните контейнери. Това е недопустимо и виновниците биват санкционирани.

И така, наемайки фирма за почистване на мазета и тавани вие получавате:

Когато се обадите в офиса на фирма по почистване на мазета и тавани, вие ще получите една част от нужната ви информация за това как се извършват услугите.

Понякога може да се наложи предварителен оглед, ако обемът неща за изнасяне е твърде голям. В много случаи нещата могат да бъдат уточнени и на момента, само по телефона За целта, за да ви бъде дадена най-точна цена, трябва да се допитате с мениджъра и да уточните детайлите. Ще ви бъде предложен ден и час за пристигане на екипите. Работата, най-често се извършва в рамките на 1-3 часа, но може да отнеме и повече, ако се налага.

Не е задължително да присъствате на мястото, дори е желателно да сте извън терените, за да не пречите за маневрирането на хамалите.

Момчетата пристигат в уговореното време, събират всичко, изнасят старите вещи, предмети, стари мебели и други. Изнасят от мазета или най-високите етажи (тавански стаи) по стълбите, натоварват на камиони и извозват на депото.

Какво се изисква от вас

От вас не се изисква нищо.

И ако до преди време подобен род услуги се предлагаха на съвсем малко и избирани домакинства и хората, то сега за изнасяне на старите мебели, товарен транспорт и повече лично време за вас са достъпни за всеки. В наши дни хамалите са готови да избавят от всички тежки, обемни товари и всякакви неприятности. Достатъчни са само няколко часа работа и вашите тавани или мазета ще са отново свежи, чисти, просторни.

Цените по почистване на мазе и таван

Всички натрупваме купища излишни неща в мазетата, по таваните и в други прилежащи жилищни площи. С времето такива терени става складове за всичко, което вече не намира приложение в дома. Зоната за използване, все повече се смалява и това губи функционалността и полезността си.

В много от ситуациите още с нанасянето в нов дом, наследяваме какви ли не неща от предните собственици. Такива неща, също е желателно да бъда изхвърляни.

С фирма за почистване на мазе или таван може да се справите блестящо с всичко. Те имат договори с утилизационни места (депо или предприятия за рециклиране), къде извозват старите отпадъци. И така, утилизацията е главна причина, в резултат, на която хората, когато планират почистване на мазе и тава. Помнете, освен ниската цена за услугата, вие спестявате от налагането на голяма глоба. По този начин  гражданската ви отговорност не може да ви позволи да не сте еко и природосъобразни.

Scroll to Top