ТОП – 5 правила за почистване на баня

И ако искате банята ви винаги да е чиста, следвайте тези 5-те прости правила за почистване:

Ако стените на помещението са облицовани с керамични плочки, тогава те трябва да се почистят с разтвор от оцет във вода. Обърнете специално внимание на шевовете между плочките. За тях се препоръчва да се работи с памучен тампон, потопен в почистващ препарат.

Тоалетната седалка трябва да се почиства всеки ден. Това най-добре се прави с гъба, напоена със сапунена вода. Резервоарчето (казанче) и бутонът за източване, също се нуждаят от ежедневно почистване.

Не забравяйте за такъв важен елемент в тоалетната като дренажна тръба. Той също трябва да се почисти и дезинфектира. За тази цел перфектно е чифт кофи с гореща вода с лъжица разтворен във всяка кофа перилен препарат.

Едно от огнищата с микроби в банята или тоалетната е подложка за краката. Необходимо е не само да се разклаща възможно най-често, но и да се измие добре с дезинфектанти.

Последният етап от дезинфекцията на банята е почистване на пода. Във водата за измиване се добавят няколко капки антибактериален детергент, след което не само се постига кристална чистота, но и се справят с микробите.

По време на дезинфекцията и почистването на банята, не забравяйте да отворите вратата и прозореца, така че стаята да е добре проветрена. Преди почистване отстранете всички подложки и кошници, извадете всичко, което пречи на почистването. За изхвърляне на стари мебели с изнасяне и извозване за София, наемете професионални екипи

Дезинфекцията и почистването на банята трябва да се извършват веднъж седмично.

Scroll to Top