Как да организираме килера

Шкафове за дрехи, дрехи и други неща заемат много пространство и тежат на интериора, но без тях не може да направите. Колкото повече места за съхранение, толкова по-лесно е да поддържате ред в къщата. За да поставите успешно тази мебел в околната среда, трябва сериозно да обмислите избора на цвят и материал и да помислите внимателно за местоположението на шкафа. Да разгледаме няколко варианта на практично и естетично позициониране шифони и гардероби в хола.

Започнете с разчистване на жилището.

Но първо – няколко думи за цвета. По-рано, един добър тон за обзавеждане на стаи се е приемало, че трябва да подхожда на няколко мебели, направени в същия стил и цвят. Днес това не е задължително. Модерните дизайнери предпочитат да правят комбинации от различни колекции и колекции, което прави интериора по-интересен и уютен. Когато избирате гардероб за стая, не се опитвайте да го завържете към легло, маса или други мебели. Вратите и рамката на шкафа могат да бъдат съчетани с цвета на стените, подовете, интериорните врати. Допуска се и останалата част от мебелите в стаята не само да се различава от шкафа, но и да контрастират с него.

Обикновено дизайнерите се опитват да направят гардероба по-малко набиващ се на очи. Голям шкаф не трябва да доминира в стаята. Ако се слива със стените или става част от една композиция, тя не се възприема като тежка и не създава визуален дисбаланс.

Как да подредим килера?

  1. От стената до стената

Ако инсталирате шкафа по цялата стена, това ще го направи неразделна част от стаята. Шкафът ще се възприема като стена. Желателно е той да е до тавана, а връзката между него да бъде украсена с корниз.

До кабинета не се откроява, той е оборудван с врати в цвета на други стени. Въпреки това, вратата (изцяло или частично) може да бъде огледална, което визуално ще разшири стаята.

  1. Формиране на ниша

Ако поставите два еднакви шкафа по стената, оставяйки разстояние между тях, ще получите плитка ниша. В спалнята ще стои добре подобна ниша легло с легло или тоалетка с огледало. В дневната, нишата между шкафовете може да се използва за създаване на зони за мини-офис и т.н.

  1. Симетрично подреждане на шкафове

Същата ниша се получава, ако поставите шкаф с малко разстояние до противоположната стена. Важно е в нишата да съответства точно на неговия размер. Това ще създаде единна композиция, така че кабинетът няма да изглежда като елемент за претегляне.

Scroll to Top