Плюсове на оптимизация за търсачки

Ползите от SEO винаги са били очевидни. През последните няколко години нищо не се е променило – основните предимства се свеждат до:

Разходи за трансфер. Един посетител, привлечен към сайта с помощта на SEO, струва по-малко от този, който е превключил сайта от контекстна реклама. Но има едно изключение: промоцията в силно конкурентна сфера ще бъде скъпа. Същото обаче е и с контекстът. От значение е да бъде направен одит за оптимизация на сайт.

Качество на трафика. Ключовите думи на сайта съответстват на заявките за търсене, така че повечето потребители, които отиват на сайта Ви, наистина се интересуват от вашите продукти или услуги. Разбира се, на всеки сайт има и нецелеви посещения, когато сайтът попада в резултатите от търсенето, при условие, че не е бил умишлено популяризиран. И ако използваемостта на сайта е в ред, тогава преобразуването ще бъде високо.

Широк обхват на целевата аудитория. Няколко хиляди ключови заявки се избират при събирането на семантичното ядро. Всички тези искания хората пишат в лентата за търсене, а тези хора могат да бъдат няколко десетки хиляди.

Доверие в потребителите. Потребителите се доверяват на резултатите от органичното издаване. Един потенциален клиент не чувства, че налага нещо върху него, защото самият той формулира искането си.

Дълготраен ефект. Дори ако промоцията на вашия сайт е спряна, тя ще заеме позицията си в резултатите от търсенето за известно време. Прекъсване на работата по оптимизация не си заслужава. Специалист по SEO трябва непрекъснато да следят позицията на обекта и да се намесят бързо, ако падне. Също така трябва да оптимизирате съдържанието, да го актуализирате и заедно с променените в заявките на потребители.

Какви са предимствата на SEO преди контекстната реклама?

След като сайтът се изкачи до 10-те, това ще генерира посетители почти безплатно.

SEO промоцията „работи“ дълго време. С интелигентната оптимизация можете да постигнете почти вечен трафик без допълнителни инвестиции.

Покупките и поръчките често се правят от тези потребители, които са се преместили в сайта от резултатите от търсенето, а не от контекстното рекламиране.

SEO оптимизацията и популяризирането довеждат сайта до по-евтин и висококачествен трафик в сравнение с контекстната реклама.

Степента на отпадане на реализациите от контекстна реклама е по-висока от тази на преходите от SERP.

В този случай SEO и контекстното рекламиране се допълват взаимно. Ако сайтът е млад и все още не е достигнал до TOP-10, специалист по SEO: eXtremeSEO ще ви посъветва да провеждате контекстна реклама поне 2-3 месеца.

Scroll to Top