Лазерна козметология – привилегия или съдба да живееш в XXI век

Проблемите с кожата могат да бъдат много и различни – това са акне, разширени кръвоносни съдове, коса в областта на горната устна, разширени пори, пилинг, старчески петна, бръчки и другата. За справяне с повечето от тях помага лазерната козметология и подхранващ крем за след лазерна епилация.

Някои от водещите й нюанси и резултати са дело на процедурите и по най-често срещаните проблеми за красота.

На първо място, лазерната епилация използва различни видове лазери, включително неодимови FT-лазери за епилация, които позволяват не само да се унищожи косата, но и кръвоносните капиляри. FT-лазерите имат способността да проникват на дълбочина от 8 mm въздействат най-дълбоко във фоликулите, без да повреждат кожата на лицето.

Процедурата може да се извърши независимо от цвета на кожата и цвета на косата. Поради факта, че ефектът се появява само върху косата, но не се нагрява, самата процедура преминава почти безболезнено.

Лечение на акне с лазер

Неприятното кожно разстройство на лицето акне може да се лекува по няколко начина, най-ефективният е лазерът. Преди лечението обаче трябва да се консултирате с лекар.

Лазерното действие в този случай е насочено към унищожаване на микроорганизмите във възпалението и увеличаване на имунитета в областта на кожата. Поради нормализиране на притока кръв към зачервяваната кожа, намалената активност на мастните жлези се постига бързо и безопасно и действието й трае дълго. За периода след акне има много видове кожни проблеми, произтичащи от акне – белези, старчески петна, разширени пори, както и много други.

В този случай лазерът може да помогне бързо и безболезнено. Когато се прилага проникване през кожата се прави на дълбочина от 6 мм и се разрушава с меланин, който влияе на образуването на пигментни петна, нормализиране и подобрява циркулацията на кръвта в капилярите, което води до отстраняване на мъртви петна по кожата след акне. Честотата на процедурите зависи от сложността на всеки конкретен случай и ще бъде определена от професионалния лекар.

 

Scroll to Top