Как да транспортираме хладилник

Как да транспортираме хладилник – една често наболяла тема, особено за онези, които страдат с проблеми с кръста. Разбира се хладилниците са тежки, обемни и в много случаи неудобни за носене. Наред с това от правилното транспортиране на хладилника зависи от неговата годност, целостта на вътрешните рафтове, прегради, както и външния му вид и затова е по-добре да се възложи тази транспортни дейност на специалисти. Те ще свършат работата бързо и правилно. Дори, когато се налага изхвърляне на хладилници е добре да се обърнете към специалисти по http://evro5.com/izvozvane-stari-mebeli-sofia

И въпреки факта, че по същество всички хладилници се носят и извозват в хоризонтално положение, понякога се наблюдават и други вариации.

Важно е да се вземе под внимание, че изнасянето на хладилника на една страна или изправено положение е изисква включването му най-малко след 6 часа. Това се налага от една страна за да се климатизира уреда, а от друга, за да се възстанови маслото, в компресора по време на транспорт. От значение е охлаждащата течност да се върне в системата, защото в противен случай това може ад доведе до повреда на компресора.

При нови хладилници, всички рафтове, чекмеджета и врати са надеждно фиксирани в завода. В това положение не заплашва с щети и няма да повреди никоя част. Фабричната опаковка надеждно защитава тялото на хладилника от драскотини

Основните изисквания, които трябва да се спазват при транспортирането на използван хладилник са както следва:

На първо място, хладилникът трябва да бъде размразен.

Транспортирането на хладилника с рафтовете вътре е изключено, те трябва да бъдат отстранени, заменени с картон и плътно увити с опаковъчен материал с лепяща лента. В тази форма гарантират, че ще бъдат транспортирани без повреди. По време на транспортирането хладилникът трябва да е напълно празен!

Транспортираният хладилник е желателно да се опакова, но не и така, че опаковката да усложни пренасянето и да не позволи на хладилника да излезе от него. От хладилника се изисква двама души. Накланяйки го, единият, а вторият – за долната част, който внимателно не докосва ъглите на хладилника, вратите и перилата, при транспортиране. Зареждането на хладилника в колата също не е трудно. За целта единият мъж се качва с тялото и хладилникът се издига над горната част, вторият придържа дъното и повдига надолу.

Въпреки тези напътствия и когато на вас се налага е най-добре да се обърнете към професионален екип хамали. Такива ще са полезни, както за товарене на стари хладилници с изхвърляне, така и за пренасяне на техника, електроуреди и мебели от дома.

Товарозахватчиците разполагат с необходимото оборудване и умения и ще осигурят подходяща кола. Те могат да се справят с всякакви тежки неща за превоз на товар, местене и изхвърляне.

Scroll to Top