Навици, които поддържат къщата чиста

Възможно ли е всеки ден да има чиста и чиста къща? Ето списъка с важни навици, които ще ви помогнат да поддържате къщата си и да сте сигурни, че тя остава блестяща и чиста.

Свалете дрехите си всяка нощ

Когато слагате любимата си пижама след дълъг ден, може би е изкушение да хвърлите дрехите си на един стол и да забравите за това. Но не бъдете мързеливи, отнема само няколко минути, за да ги пуснете в пералнята. Този навик ще ви спести време, защото няма да ви е нужно да прекарате целия ден, когато събирате неща, когато е време за пране.

Не купувайте неща, ако нямате нужда от тях

Много често е нашата нация да купува неща. Но използваме ли всичко, което сме купили? Имаме ли нужда от десетки чаршафи или кърпи? Ако нямате нужда от него – дарете го. Този навик ще спести толкова място в дома ви.

Проверявайте нежеланата поща

Препоръчваме да сортирате пощата си веднага щом го получите. Хвърлете нежелана поща веднага. Запишете важните писма и документи, но всички останали не ви трябват внимание.

След като използвате, почистете повърхностите

Толкова е лесно да се почисти новото петно, отколкото да се разтърка стар. Мазнини, разливи, петна от храни – незабавно се отървете от тях.

Измийте ястията си след всяко хранене

Не позволявайте на съдовете да се натрупват в мивката. Просто се нуждаете от няколко минути, за да ги изплакнете и да ги поставите в съдомиялната машина.

Прах и вакуум

Прах и вакуум къщата си редовно най-малко 2-3 пъти седмично. Този навик ще ви спаси от дълбоко почистване, което може да продължи вечно.

За изхвърляне на стари мебели наемете фирма. Такава ще дезинфекцира ако преди това друг ги е ползвал.

Scroll to Top