5 Старомодни съвети за почистване на стените

Всичко, което е необходимо, за да имате безупречни стени е малко работа и няколко от нашите прости трикове.

Образуването на петна от виното по тезгяха и миризмите от килима могат да изглеждат като бриз, но мръсотията по стените е друга история. Дори ако вашата маса е настроена прекрасно, дори ако прозорците са кристално чисти, оцветяването на тапета или дърво може да направи стаята далеч от перфектната.

Не се тревожете. Баба ви знаеше тайните, но ако никога не ви ги е казала, ние ще ви кажем как да се отървем от мръсотията.

Нашите 5 старомодни съвети ви дават повече работа, отколкото да ползвате само сапун и вода и се справят с петната по стената, повече от успешно! Вижте за фирма по извозване на отпадъци.

За да почистите тапетите с петна и замърсявания, внимателно изчеткайте всички замърсявания и прах. След това вземете малко стар хляб или средата на краешник бял или ръжен хляб. Избършете центъра на парчето и го използвайте като естествена гума, за да отъркате внимателно размазването.

Петна от мазнини върху тапета? Това се случва по стената, когато деца, не изтриват ръцете си, след като ядат пържено.

Отстранете петното, като поставите няколко хартия и държите гореща ютия близо до стената. Специалната хартия бавно ще абсорбира мазнините от тапета. Просто се уверете, че не сте притискали ютията директно срещу тапета.

Петна от боядисани стени, останали в продължение на години се чистят най-добре със смес в следните пропорции:

Смесва се 1/2 чаша оцет , 1 чаша чист амоняк, 1/4 чаена чаша сода и 1 галон топла вода. Нанесете върху стената с гъба и изплакнете с чиста вода. Тъй като този почистващ препарат съдържа амоняк, трябва да носите гумени или винилови ръкавици, когато го прилагате. Вашите стени ще бъдат безупречни, без риск от нараняване.

Опитвате се да направите стените приятни, като ги покриете с любимия си жълт нюанс. За съжаление, независимо дали пренасяте стълба, за да смените електрическа крушка или набор от сгъваеми столове, за да настаните допълнителни гости, нещо отривате се в ново освежената стена и разбира се, тази черна ивица просто крещи срещу красивата ви стена в жълто.

Лесно можете да отстраните белезите от боядисаните стени, като почиствате покритията със старомодна паста за зъби и стара четка за зъби. Марките ще излязат настрана, без да се налага да ползвате отново боята за боядисване.

Дървените акценти придават красиво докосване на стаята, но винаги изглежда, че се замърсяват, пречупват или оцветяват.

Хората се сблъскват с този проблем от години, затова ви казваме веднага как се чисти и полира дървена дограма. Първо, изсипете равномерно части от терпентин и варено ленено масло в буркан, затегнете капака и разклатете, докато течността се смеси напълно. След това излейте малко количество от сместа върху мека кърпа и я разтъркайте в дървесината по посока на зърното на дървото. Повърхността първо ще изглежда мазна, но в рамките на един час ще бъдете напълно погълнат, от мек, прекрасен блясък.

 

 

 

Scroll to Top