Как се чистят пластмасови первази

Как да се чистят пластмасови первази и как да се грижим за тях, за да ги имаме свежи за по-дълго.

С настъпването на пролетта и есента, много домакини организират къща почистване с измиване на прозорци и подпрозоречни первази. Разбира се, местата, които трябва да се измиват и почистват са много, а работата изкисква известна рутина в действията. В такава от полза могат да са и услугите в извозване на стари мебели.

Днес обикновено имаме пластмасова конструкция и за мнозина въпросът е как правилно да се грижим за тях. Почистването на прахта от улицата и други замърсители са неща, които всеки е добре да помни.

За да се върнете оригиналния вид на перваза на прозореца на не да не сте обременени с упоритостта при търкане на мръсотията от PVC пластмаса, трябва да знаете по какъв начин може бързо и лесно да се отървете от тези или други замърсители.

Разбира се, всички домакини имат поне няколко инструмента, а които могат да изчистят пластмасов прозорец и перваза на прозореца, но не всеки може да се справи с тази задачата до перфектно.

Производителите на препарати използват различна текстура за почистване на дограма, а те от своя страна са за загрубяла, матова, гланцова или гладка повърхност. Поради това, не всяка стандартна процедура по почистване на повърхности е подходяща, всичко се нуждае от индивидуален подход.

Няколко начини за измиване на пластмасов перваз на прозорец:

  1. Стандартните первази от пластмаса могат да се чистят чрез химически средства, които са предназначени за пластмаса. Локалното замърсяване става със средства за миене на прозорци, след използването на тези химикали внимателно изплакване повърхността с мека гъба и много вода.
  2. В почистването на повърхността на пластмаса да ползвате и белина. За да се почистят замърсените места, направете суспензия от праха и приложете в участъка. След известно време изплакване с вода. За подобряване на почистването може да направите и разтвор от сапунена вода, който да разнесете в областите с мръсотия и след няколко минути, изплакнете с вода.
  3. Третият успешен метод е с почистване с паста за зъби и четка. Разтрийте получената маса върху прозореца, след известно време и докато се помете от петната, а след това избършете със суха кърпа.
  4. Стара бабина рецепта разказва и за успеха в почистването със смес от оцет и сода за хляб. Това напълно отстранява замърсяванията от пластмаса. За да направите това, изсипете малко количество сода за хляб върху мръсната повърхност и щедро напоена с оцет кърпа. След това измийте перваза на прозорец с чиста кърпа.

Не забравяйте също, че използването на твърди четки, метални и киселинни агенти може трайно да повреди повърхността на пластмасовия прозорец.

Ако повърхността е лъскава, използвайте мека гъба, кърпички за офис техника или микровълнови фурни. Ако повърхността е пореста, използвайте старата четка за зъби за почистване на процепа под рамката.

Само правилният подход в почистването на пластмасови первази може да помогне да спестите време и да получите пълно удовлетворение и желани резултати.

Scroll to Top