Уеб дизайн – защо е така важен за сайта ви

Дизайнът на уеб сайта визуално привлича посетителя само когато максималната простота за възприятие бъде комбинирана с ненатрапчива естетика. Преди да създадете уебсайт трябва да се анализират други сайтове, посветени на една и съща тема и да се създаде всеки дизайн, който сайтовете с ниска посещаемост имат. Трябва да се помисли и над това какъв трябва да е един уеб дизайн, който може да отблъсне посетителите и обратно, как украсени с множество ресурси сайтове са най-посещавани благодарение на ергономичност.

Ако по-рано дизайнът на вашия сайт определя максималната скорост на зареждане на страници, а след това с развитието високоскоростен интернет, тази цифра е по-малко ограничаваща възможността на уеб дизайнери – http://webdesignbulgaria.net.

Понякога се получава така, че обемът на информация почти вдига ограниченията, предоставя се голямо количество информация за продуктите на компанията и това може да се придружава уникалните флаш-презентации, снимки, видео файлове, обемът на текст и графичната информация.

Поради факта, че компютрите на имат ниски технически характеристики, когато разработвате вътрешен сайт на предприятие, често трябва да изоставяте много от възможностите на уеб дизайна. Но в интернет липсата на визуална привлекателност на обекта е изпълнено с загубата броя на потребителите, които не могат да си позволят нито една компания, която оценява вниманието и интереса на посетителите.

Той е особено внимателни по отношение запълване на страниците със собствените данни, което означава, статии, новини, информация за контакти и друга информация. От голямо значение е да се използва страницата оптималния избор на стил и размер на шрифт: твърде малка или сложен текст едва ще бъде възприет при четене. От друга страна, не трябва и да натрапваме. Например попадаме на уеб страница, където името на фирмата е с толкова големи букви, че заема целия екран.

Гигантски букви и колоритно лого също уморяват и отчуждават посетителя. Марка знаци, които, разбира се, трябва да присъстват на страницата, най-добре е да се поставят в горната част и да се избере спокоен дизайн и дискретен стил. На дали разработчика на сайт иска да привлече вниманието към някои елементи на страницата, или, обратно, да ги направи по-малко видими.

Той трябва да бъде по специален начин да се направи таблица цифри и други елементи. За всеки вид уеб дизайн, един от най-трудните етапи е графичното представяне на компонентите на страницата.

Уеб Дизайн България предлага за вас лесни решения в една стъпка – да ни се обадите. Всичко останало е в нашите ръце!

Scroll to Top