5 съвета да се справите с Де-задръстванията

Доверете се на инстинкта си и ще се почувствате по-удовлетворени! Това е основното правило, когато искате да направите почистване, да изхвърлите стари неща, да минимизирате елементарно своя дом.

Някои може да ви посъветва да не обръщате внимание на бъркотията, други ще ви насърчат. Важна е вашата лична стойност и отношението, което имате към чистота и това колко сте подредени.

  1. Поставете времева рамка

Поставете си реалистични срокове и задачи лесни за усвояване. Когато търсите начин да се отървете от елементарното, започнете с една стая или шкаф в даден момент.

  1. Вземете социалното

Жените са склонни да се претрупва дома с дрехи и аксесоари. За щастие, кошчето може да бъде съкровище за друга жена!

  1. Отидете в библиотеката

Разходете се до библиотеката и попитайте там как стоят нещата, за да вземат някои ваши книги. Има и вариант да подарите на приятелка или да предложите размяна на книги, за да спестите ценно място по рафтовете.

  1. Потърсете в килера

Много от нас съхраняват с години старите подправки и хранителни продукти, които са с изтекли срокове на годност. Прегледайте всички тъмните дълбини на своите килери и хладилници. Можете също така да се натъкнете на някои в съвременна храна, която все още става за употреба!

  1. Не изхвърлите – а подарете

Ако имате много неща за изхвърляне, не бързайте. Предгледайте поне два пъти преди това и след малко го хвърлете в кофата за боклук или да го отведе като организирате Дарения за благотворителност!

След като сте готови с тези 5 съвета, отделете 15 минути на ден, за да организирате безпорядъка и да въведете дома си под контрол.

Надяваме се, че съветите са ви били от полза. Ако смятате, че не можете сами да се справите, потърсете услуги по изхвърляне на стари мебели и вещи от домовете.

Scroll to Top