Изграждане дизайна на един тесен коридор

Всичко, което се опитваме да организираме в апартамента трябва да е красиво. Първата локация, която получават всички гости е коридора.

Ако сега се налага да правите декорация на залата с малко усилия и въображение, резултатът може да надмине всички ваши очаквания. Днес, ще обсъдим с вас как точно да се създадете уютна зала в коридора.

Принципи в дизайнът на един тесен коридор:

Основната трудност в този случай е проблем на организацията на пространството. Не само, че трябва да направим всичко красиво, но функционалността не бива да е наранена. Например, защо да се навеждате, за да завържете връзките на обувките. Оказва се, че поставянето на мебели в този случай трябва да се третира внимателно и всичко да е планирано предварително. В този ред на мисли ви предлагаме да се задълбаете в почистването на апартаменти.

Както се оказа, има няколко основни правила, които на практика, трябва да са адекватно проектирани с интериора в апартамента:

Правило 1. За да боядисате стените, винаги използвайте светли цветове. За допълнителен ефекта пространство предвидено за вас може да добавите малко гланц или лак. Такава визуална илюзия възниква в резултат на отражението на светлината от лъскавите повърхности. Стените може да са покрити с малко блясък и не огромно количество пайети. Внимание! Не прекалявайте.

Правило 2. Не забравяйте да добавите няколко архитектурни детайли. За да може правилно да стане апартаментът, трябва да добавите визуално облекчение. За да направите това, можете да използвате панел или улук. Но същността на тази декорация е, че не трябва да се поставят само на перваза на махалото на тавана. Трябва да се помисли върху това, което е част от коридора, който искате да победите с помощта на функции за подпомагане. Също така обърнете внимание на факта, че запълването на архитектурните детайли на целия коридор само визуално намалява пространството, от което стаята ще изглежда още по-тясна и неудобна; Научете и как да разширите малки помещения с почистване на тавани и мазета: http://evro5.com/tavani-mazeta-sofia.

Правило 3. Задължителен елемент на тесния коридор е килимът. Неговото присъствие е необходимо, за да наблегне на гланц на подовата настилка и да добави ярки цветове. Внимание! Не трябва да се използва килим на входа в съчетание със светли нюанси. От влизането с обувки ще се внесе голямо количество мръсотия. И ако не сте фен на ежедневно почистване, най-добре е да се ограничите с бордо, сини или други тъмни тонове;

Правило 4. Обърнете специално внимание на осветлението. За съжаление, в коридора в почти 100% от случаите няма естествен източник на светлина, така че трябва да се погрижите за това. За да не се заема твърде много място в дизайна на малък коридор светлините може да са вградени в стените и умело съчетани с останалия дизайн;

Правило 5. Помислете за закачалката, без която вътрешността на тесния коридор ще изглежда непълна. Но поради факта, че пространството, първоначално е малко, трябва да изберете многофункционална закачалка за баня с шкафове. В този случай, може не само да окачите дрехата, но и да поставите в чекмеджетата всички малки неща, като например резервни ключове за апартамента, малка сума пари и така нататък. Отделно от това, може да помислите за растения.

Ако вашият проект е за дълъг и тесен коридор, но липсва нещо, което ще съживи цялостната картина, добавете нотка свежест. Например цветя. Те могат да бъдат решение на вашия проблем. Вижте и за: http://evrosonda.com/sonda-za-voda-podpochveni-vodi.

Но тук трябва да бъдете много внимателни, защото не всички растения ще растат под изкуствена светлина. За да поставите саксии с растения се нуждаете от ъглите, така че да ги покрият и да не се препънете в тях.

Scroll to Top