Ефективните лицеви ексфолианти

За да се поддържа кожата в добра форма е необходимо яснота и нищо не е по-добре от това тя да бъде добре почистена.

Почистването на кожата става не само с традиционното измиване, но и с лека доза търкане. Особено след като има толкова лесно приложими продукти, измислени от козметичните компании.

Едно време нашите прабаби също са се грижили за телата и кожата си, с идеята да съхранят младостта и добрия вид. Днес на база тези рецепти от едното време, козметичните производители създават все по-иновативни продукти. В техния състав те добавят полезните естествени съставки на природата и откритията на съвременната медицина и козметика.

Ексфолирнето на лицето, както и това на тялото е добре да се прави един път на всеки 7-10 дни. С ексфолиант atache се отнемат всички прашни и мръсни натрупвания дълбоко в порите, кожата се освежава и диша. Ексфолиране се прави и с цел отстраняване на мъртвите клетки. Последните могат да предизвикат неприятно, дори загрозяващо лющене.

Ексфолиант се нанася върху влажна кожа с леко масажиране на лицето се прилага търкане. Такова се отмиват веднага след процедурата. Подходящо е за всички типове кожа с едно-единствено изключение – твърде чувствителната кожа. След ексфолиране на тялото или кожата на лицето се прибавя гел или пяна за измиване.

С помощта на скраб е лесно да се премахне мъртви епидермис, мазнините натрупвания от пръстта и в същото време да премахнете черните петна.

Някои козметични продукти ексфолианти са обогатени със съставки, които имат двойно действие. Те едновременно почистват в дълбочина и подхранват кожата и я подхранват с полезни вещества. Това до голяма степен допринася кожата да бъде по-мека, по-чиста и хидратирана, както и да е подобрена еластичността й.

Ексфолирането е чудесно за мазна кожа, склонна към акне. То може да подобри цвета, да придаде приятен аромат и да балансира гъвкавост.

Важното, което трябва да се помни, когато се прилагат ексфолианти:

Скраб се измива с хладка или топла вода. Не е подходящ за ежедневна употреба. Ако кожата е раздразнена, чувствителна или подлагана на други неприятни усещания, търкането трябва да се промени. Местата с близко разположени до повърхността на капилярите се нуждаят от професионална консултация – козметик или дерматолог.

Scroll to Top