Растения за двор, които растат през зимата

Всички запалените градинари ще се съгласят, че градините представляват жалка гледка през зимните месеци. Лишена от растения, лишен от цъфтеж, пространството се отразява със скованост и мрачността всичките неговите околности. Но това не е необходимо да бъде така.

Има много растения, които растат през зимните месеци, а при някои поникват пъстри цветове, дори когато са по алеята, погребан под няколко сантиметра сняг. Знаейки за тези растения и дървета всички вие, които имате къщи с дворове може да внесете веселие в зимна градина. Започнете с почистване на дворове.

  1. „Camellia“

Камелия е чиста наслада за градинаря. Нейните тъмнозелени и лъскави листа през летните месеци и поставя колоритен спектакъл през зимата с панаирджийски цветя в различни ярки нюанси на розово и червено. Засадете ги през пролетта в частично сенчесто място. Ако ги оставите на прекалено слънце листата ще изгорят. Дайте по-малко светлина и растението няма да произвеждат прекрасни цветове. Ако искате нови дървета в двора, обърнете внимание на почвата и я дръжте добре напоена.

  1. „Evergreen Holly“

Вечнозелени Холи са истинска зимата приказка. Със своите лъскави дълбоки зелени листа и червени плодове, те перфектно осигуряват омайна цветове. Такива се открояват на снежна фон. Те са издръжливи на растенията и на вредители. Засадете фиданката веднага след последната слана. Тогава земята и въздухът са топли. Hollies са устойчиви на суша растения, които виреят в добре дренирана кисела почва. Засадете дървета на място, което получава частична слънчева светлина. Вижте и кой може да ви е от полза за рязане клони на дървета.

  1. Японски клен

Ако искате японски клен да украсява задния двор, то има разцвет през есента. В този сезон той е готов да осигури един спектакъл от джуджета сортове в грандиозно червено, оранжево и златисто. Можете също така да ги отглеждате в контейнери и да засадите през пролетта, само след като последната слана е минала. Това са верни дървета, които растат добре дори и в бедни почви. Те обаче виреят най-добре в добре дренирана глинеста почва съдържаща глина, пясък и тиня. Въпреки че са напълно пораснали дървета са доста устойчиви на суша. Младите растения трябва да се поливат редовно и поддържат влажни, особено по време на остри лета. Най-добре е да се засадят фиданки в област, която получава частична слънчева светлина и е защитено от силни ветрове.

Scroll to Top