Какво за вас са парите – бизнес, материални облаги или нещо друго

Затворете си очите. Представете си 10 000 лв.

Сега отворете и отново затворете очи. Този път, искам да си представите един чисто нов басейн в задния двор, или пътуване до Рим, или една година пазаруване на хранителни стоки безплатно.

Кое е по-лесно да се визуализират парите или забавните неща? С viking ще научите много полезни неща:

Нека си представим 10 000 лв. е вероятно по-трудно. Изображенията в съзнанието ни вероятно са неясни или дори несвързани. Може би си мислите за някои едри банкноти или чек и докато разберете на кого или за какво могат да послужат в главата ви минават хиляди мисли.

Моето предположение е, че имате много по-лесно решение да бъдете щастливи, като си представите вече материалните неща – джакузи, ваканция, пълни торби с храна. Цветовете са ярки, подробностите точни и вероятно дори бихте могли да се видите на сцена, където ви връчват подобни награди.

Човек би си помислил и обратното, а то също така би могло да бъде вярно. Парите са толкова важни за нас, особено когато имаме бизнес. Ние мислим за него, ние твърдим, че е сбъдната мечта.

… Или по-скоро, мечтаем за това, какво биха направили за нас парите.

Ето защо преследването на пари не работи.

Парите по същество са само обект, мерна единица. Някой дори може да се каже, че е само концепция, истина: Парите не са повече от един лист хартия или някои метални монети, или друг обект за размяна, който представлява определена стойност, която самите не сме вложили.

Трябва да сте наясно с това, защото може да стигне до голяма грешка с поставените бизнес цели:

Възможно е да използвате парите с цел.

Парите не означават нищо без значение, прикрепено към тях.

В действителност, дори самите пари са ужасен мотиватор.

Искате ли награда? Тогава работете усилено, за да я получите.

Започнете да придавате смисъл на парите. Свържете вашите сметки с цели, предмети, опит, желания и всички бизнес перспектива започват да се променя.

Помислете за нещо смислено, което да направи голяма разлика за вас. С всяко действие, което предприемате, се напомня, че ви носи една стъпка по-близо до наградата в живота.

Това ще ви мотивира много повече от пари, които някога биха могли.

Между другото, не трябва да се следват тези куп съвети, когато имате вече поставена финансова цел. Може да решите да сложите парите си в спестовна сметка и това да е всичко необходимо, за да изпитвате чувство на самодоволство и гордост.

Може да решите да отидете някъде, да си купите нещо. Може да работите усилено и във всички случаи сте си заслужили наградата. И всеки път, когато погледнете към нея, ще си напомняте колко много може да постигнете – с правилните мотиватори на място.

Scroll to Top