Как да почистите клима у дома – забележителна домакиня

Ако имате килим на пода, след като вече сте оценили всички плюсове и минуси на този вид покъщнина може би е добре да научите и как да се грижите за него. Предимствата включват факта, че краката ви, стъпват на мека постелка, а носенето на чехли, не е необходимо. Но има и отрицателни точки – почистването на килими в къщи е жизненоважно, особено ако в дома ви живеят малки деца. Почистване на апартаменти може дори да ви е от полза, когато се налага.

Разбира се, винаги можете да се обърнете към почистващи фирми за килим на сухо. Само, че професионалисти ще вземат много пари за услугите си, но с условието, че в къщата ви живеят в малки разбойници, то значи и вие трябва да се включите в чистенето. Последното дори се налага да се прави много често. Така че нека да говорим за това как да почистите килима у дома и да спестите от семейния бюджет.

Ако вашият килим е мръсен, за почистването му помагат някои народни средства под ръка. Нека да обсъдим по-подробно как да почистите килим със сода, оцет и други обществено достъпни материали. Така че да не се налага веднага изхвърляне на мебели.

Можете да използвате сода за хляб. Тя перфектно абсорбира миризма, помага да се отървете от прах и мръсотия. За целта за премахване на петната, вземете 5 супени лъжици л. сода за хляб и да изсипете върху килима, не е нужно да се добавя вода. Оставете в тази форма в продължение на 30 минути, след това извадете. След това работата ще е почти свършена по килима.

Друг домашен метод включва почистване с оцет. Такова ще е от полза и за почистване на мазета и тавани.

За да извърши работата, необходима за привеждане на специален състав за това в 700 мл студена вода се разтварят 2 супени лъжици. л. оцет. Въоръжени с четка, нанесете сместа върху петното и търкайте енергично. Ако след почистването, има останала миризма на оцет, а след това се проветрява помещението, където е килимът . Неприятната миризма изчезва;

С помощта на амоняк може да създаде евтин „убиец“ за петна. За 1 час и след това свържете прах за пране, 0.5 L на чиста вода и 10 мл течен амоняк, всичко се разбърква добре. Съставът се прилага по отношение на замърсяването и се натрива с мека четка. Когато петното е отстранено, избършете подложката със суха кърпа и оставете да изсъхне; Ако замърсяването е вече старо, ще се премахне с лимонов сок. Такъв в свеж вид се прилага върху петното и се оставя така при 90-120 минути. След това с помощта на мека гъба и топла вода, изплакнете килима на мястото, където се прилага лимонов сок. Оставете килима да изсъхне; Някои хора използват сапун, които помага при различни видове замърсители. Когато има наличие от по-упорити замърсяване ли петна останали с години се използва и четка, с която да се втрият добре препаратите в тъканта.

Scroll to Top