Супер идеи за дома – отгледайте си зеленчуци на балкона

зеленчукова градинаЗа мнозина отглеждането на зеленчуци на балкона е абстрактна идея. Съвсем нормално не всеки да има 10 дка. земя, трактор с всичкия прикачен инвентари, при това и да може ад си позволи части за трактори. Ако и вие сте от групата на „не имащите“, тогава направете си градинка на балкона.

Със зеленчукова градина на балкона ще може да отгледате зеленчуци дори в най-големите студове навън. Сега може да звучи невероятно, но опитайте:

Имайте предвид, че зеленчуците са много капризни по отношение на воден и хранителен режим. В сравнение дори с цветята може да се каже, че са си истински глезеници. Дори недотам декоративни искат своята грижа. Затова дайте им я.

Зеленчуците са истинска мода. Положете минимални усилия за тях и те ще ви се отплатят. Достатъчно е само да включите малко въображение и може да постигнете чудо. Зеленчуците отглеждани на балкона имат много предимства, които често не ги отличават от получената продукция в оранжерия или открита зеленчукова градина. Ако успеете да ги лишите от всички замърсявания, може да имате идеалната салата на масата, годна за употреба.

Предимство за зеленчуците оглеждани в саксия е, че семена и разсад за тях има и е много по-достъпен, на по-ниска цена и дори по-изгоден от този за растенията.

Зеленчуците, които зимуват на открито се засяват през есента, прибират се напролет и включват голяма група, която може да се отглежда дори на балкона. Това е изключително важно, защото през сезона, когато се развиват от октомври до април, изборът на декоративни растения е твърде ограничен. Ето и най-добрият начин да избегнете инциденти.

Декоративните качества на зеленчуците са безспорни. Въпреки, че не са така ясно подчертани, както при декоративните растения. Основно при есенно-зимните композиции е, че може да се търси ефектът на комбинирането на растения с различен цвят – най-често светлозелен, тъмнозелен и различни тонове и оттенъци в червено.

Важна особеност за отглеждане на зеленчуци по този начин е тяхната разнородност по форма, големина на листа и видове. За всички тях важна е и вегетативната система, докато самите цветове не са от съществено значение.

Scroll to Top