4 съвета за избор спално бельо

Прекарваме около една трета от живота си заспали, а в резултат на това има смисъл да инвестираме в легла, които да са не само удобни, но и да устоят на изпитанието на времето.

Често обаче с толкова много опции – брой на конци, тъкани, цвят, модели, твърдост на повърхността – процесът на вземане на решения може да бъде непоносим. Имаме всички необходими съвети за практично и полезно от експерт Тед матраци, които да опростят процеса.

  1. Тема – материал

Темата и материалът на изработка не са само показател за качество, но и показател за предотвратяване на бързо захабяване и износване. Такъв може да е много скъп плат, с висок брой на конци. Някои предпочитат по-свеж вид и хладно усещането, докато други залагат на мек, топъл елемент.

  1. Материал

Видът на материал, по който да изберете за вашите легла е материалът. Такъв е важен както за матрак, така и за спално бельо. Помислете за това, което носите осем часа на ден и съобразете според лични предпочитания. Материалът може да бъде:

Памук: Най-доброто качество (и най-скъпите) със 100%, предлагат изключително качество на влакна. От тях се произвеждат разкошни, но изключително здрави материи.

Коприна или лен: Идеален за горещ климат. Ленените чаршафи са едни от най-скъпите, но си струват вида и усещането, което създават. Те са меки и трайни, а с възрастта подобряват качествата си. Идеални са в съчетание с матрак Тед.

  1. Пластове

Като всеки друг елемент в спалнята, пластовете играят роля в цялостния дизайн. Без значение дали залагате на матрак за единично легло, двойни матраци или спалня, това е един лесен начин да започнете да експериментирате с пластове и щампи.

  1. Сезонността

Комплектите спално бельо трябва да са напълно според желанията на човекът, който ще ги ползва. Те могат да променят много нещата. Но не забравяйте в избора да обърнете внимание и на цветовите съчетания, които работят през цялата година. Просто добавете една завивка, одеяло и се хвърлете на своя идеален матрак, за по-уютен комфорт за есента и зимните месеци.

Scroll to Top