Топ най-красиви замъци в Германия

За да посетите един немски замък, трябва да направите стъпка в създаването на приказка. Съществуват места, където замъците седят на върха на високи планински върхове, техните кули и кулички, достигат до небето, а Германия е известна със своите замъци

Замъкът Reichsburg

Замъкът Reichsburg в Кохем е построен около 1000 г. от броя на Пфалц, а по-късно, когато императорът коронясъл, той бил почти разрушен през 17-ти век. По онова време френският крал Луи XIV нахлува в региона. Замъкът е бил възстановен в неоготически стил. Седейки на хълм с изглед към река Мозел, замъкът има впечатляващ картина от мебели на Ренесанс и Барок.

Замъкът Меспелбрун

Построен първоначално като къща върху водата от началото на 15 век. Намира се в гората Спесарт между Франкфурт и Вюрцбург. Замъкът може да е лишен от натруфен вид, типичен за немски замъци, но неговата проста красота го прави един от най-посещаваните водни замъци в Германия. В действителност, той е описан като един от най-красивите замъци в Европа.

Уортбург замък

Той е основан през 11-ти век, но славата му датира няколко века по-късно. Намира се в Айзенах. В него Мартин Лутър скрил превода на Библията в началото на 16 век. През 20-ти век, Адолф Хитлер искал да го замени със свастика. Един от най-добре запазените средновековни крепости в Германия, посетителите имат възможност да предприемат походи до стръмен склон, за да стигнат до замъка или да вземат автобус.

Замъкът Лихтенщайн

Лихтенщайн е един от по-новите замъци на Германия, изградени само през 19 век в чест на средновековните рицари на Лихтенщайн. Това място съществува най-рано на 12-ти век. Той стои смело на върха на хълм, достъпен с каменен мост опънат до друг хълм. Намира се в най-швабските Алпи близо до неоготически замък, известен със своята колекция от исторически оръжия и брони.

Шверин замък

Шверин се разполага на остров в основния езерото в Шверин. Това е мястото му от 10-ти век насам. В продължение на много векове, той е дом на най-великите херцози на Мекленбург. През 20-ти век, той става музей. Днес замъкът служи като музей и като правителствена сграда за държавния парламент на Мекленбург-Предна Померания. Посетителите могат да видят в него типичното за 17-ти век облекло, много кули и кулички, свидетелстващи за исторически архитектура в Европа.

Замъкът Хайделберг

Heidelbeg замък се намира на 80 метра (260 фута) до северната част на склона на хълм, и доминира мнението на стария център на Хайделберг. Руините на замъка са сред най-важните възрожденски структури на север от Алпите. Тя има дълга и бурна история, тъй като най-ранният замък структура е построена през 13-ти век. След като е напълно разрушен по време на Тридесетгодишната война, а по-късно от французите през 17 век, замъкът е бил поразен от мълния през 1764 и дори неговите камъни са били взети мерки за създаване на нови къщи в Хайделберг. Всички последващото възстановяване е довело до голямо разнообразие от архитектурни стилове, който добавя към чара на замъка.

 

 

 

Scroll to Top