11 големи мита за Бременността – част II

Продължава….

pregnancyКърменето прави гърдите увиснали

Бебетата със сигурност вливат на кърмещите гърди, но глада не причинява дълготрайни промени в твърдостта на гърдата. Учените са потвърдили, че кърменето не допринася за птоза гърди (научното наименование за промените на гърди).

Майката е единственият родител, който преминава през хормонални промени.

Тя не е сама, таткото също е зает с хормоналните промени.

Изследване, публикувано в списание Evolution и човешкото поведение през 2000 г. установи, че в хода на бременността, нивата на тестостерон в бременната отиват надолу, а при баща нива на пролактин вървят нагоре.

Формата на тялото никога няма да бъде същата.

С упражнения и диета, със сигурност е възможно да се върнете във формат, която сте били преди забременяване.

Хората са склонни да забравят, че тялото се променя с възрастта, с или без бременност. Така че, преди да обвините своето потомство, се опитайте да преброите свещите на следващата си торта.

Бременността прави краката подути.

Докато повечето жени изпитват подуване в телета, глезените и краката по време на бременност, много могат да се поберат обратно в любимите си обувки на токчета почти веднага след раждането.

Пиенето на алкохол по време на бременност ще навреди на бебето.

Докато гуляите по време на бременност могат да предизвикат сериозни проблеми, последните изследвания на хиляди жени в Обединеното кралство и Австралия са потвърдили по-рано, че леки до умерени дажби пиене обикновено не могат да навредят.

  • Пиенето по време на бременност е по-културно приемливо в Европа и Австралия, където бременна жена пие открито, отколкото в САЩ.

„Сутрешно неразположение“ е болест, която се случва само сутрин.

Такова неразположение пренасочва хормони и това провокира сутрешно гадене. Такова пренасочване на хормони може да се появи във всяка точка на деня.

Бременността не позволява да се концентрирате.

Това може да е вярно в първите няколко месеца, когато прогестеронът се покачи 30-кратно, което прави повечето жени наистина, наистина, сънливи. И някои изследователи твърдят, че хормоните на бременността могат тотално да объркат една бременна жена, че дори тя да не помни, къде е поставила ключовете си.

бременост и майчинство

… въпреки това, бременността не може да е влияе зле за мозъка като цяло.

 

 

 

 

Scroll to Top