11 големи мита за Бременността – част I

pregnancyСъществуват множество предразсъдъци около бременността. Някои дори я приемат за равносилна на „заболяване“. За да се отделят фактите от измислицата, ние потърсихме отговори в науката зад слуховете. Ето и 11 големи мита за бременността:

Бременността трае девет месеца.

„Това всъщност е по-скоро девет и половина месеца,“ каза д-р Джоан Стоун, акушер в Синай, Училището по медицина в Ню Йорк и съавтор на „Бременност за Dummies“.

За да направим нещата по-объркващи, лекарите обикновено измерват дължината на бременност, като 40 седмици, считано от последния период на менструален цикъл на жената. Жените обикновено стават плодородни между 10 до 16 ден след този период, така че този метод на отчитане, започва да тече от първите две седмици и всеки един момент може да е началото на бременност.

бременна

 

Когато правите секс се определя пола на бебето ви.

Някои казват, че тялото на майката е по-гостоприемно за момчета сперматозоиди или момиче сперматозоиди по време на определени моменти от нейния цикъл.

Докато няколко малки проучвания са подкрепили методи и време за избор на пол, по-голямо, по-скорошни проучване не успява да намери корелация между деня в плодородния прозорец. Всичко това се обяснява подробно и научно на теми секс и пола на бебето, от д-р Рейчъл Вриимън съавтор на „Митове, полуистини и откровени лъжи за вашето тяло и здраве“ (св. Мартин Griffin, 2009).

моето бебе

Единственият начин, по който може надеждно да изберете пола на вашето бебе е с помощта на технологията.

Можете да се предскаже пола на бебето без технология.

Истинска бабина деветина е и твърдението, че пола на бебето може да се определи по формата на корема на майката. В проучване на 104 жени, публикувани във вестни за Раждането през 1999 г., не са открити корелации между размер и форма на корема на бременна и пола на бебето.

По същия начин, прогнози, използвани от китайски лунен календар, следят сърдечна дейност на плода и тест на урината на жената, чийто получен цвят разкрива пола на бебето. Нито един от тези методи не е надежден.

мама бременост

Нито е интуицията на жените може да е достатъчно точна и надеждна.

Възможно е да има случаи на прогнозна стойност на екстремни сутрешното гадене. Прекаленото, неумолимо сутрешното гадене, известно също като хиперемезис гравидарум, който корелира по-осезаемо при момичета, казва Врииман.

Близнаците прескачат едно поколение.

Двуяйчните близнаци се движи в семействата, в резултат на ген, който може да направи освободи няколко яйцеклетки по време на овулация при жената. Но хипер-овулационният ген не прескача над определени поколения. Той се предава от родител на дете точно като всички останали гени.

Данните показват, че идентичните близнаци, се появят на случаен принцип, а не в семейства на такива, които са имали в рода.

Следва продължение….

 

 

Scroll to Top