Лунната диета и месечният цикъл

лунна диетаМного се говори за лунната диета и това, как може да се съчетава за по-добър ефект в отслабването. Сега още по-любопитно за нежната половина на човечеството е как да съчетае лунна диета с месечния цикъл. Ето и някои насоки, дадени ни от специалистите:

Вталяването ви е гарантирано, когато дните на намаляваща Луна, съвпадат с периодите 1-ви до 7-и или 18-ти до 21-ви ден. Всичко това се съчетава с месечният цикъл.

Ето и подробностите:

От 1 до 7 ден в менструалния цикъл това е най-благоприятния период за отслабване. Задържаната в организма вода се елиминира лесно, а обмяната на веществата се забързва.

От 18-21 ден от менструалния цикъл отново настъпва период подходящ за спазване на диети. Много бързо и лесно се свалят килограми.

Най-трудно е отслабването и стопяването на излишни килограми в случаите, когато отбелязаните на календара дни са между 15 и 17 ден. Тогава усещането за вълчи глад е най-осезаемо, а между 24 и 28 ден, организмът задържа вода, коремът и краката отичат. Този период съвпада с фазите на нарастващата Луна. В тези дни Луната стимулира допълнително застоя на течности в организма и тогава усещането за нарастващ апетит е най-изострено. Теглото в този период се покачва.

Ако попаднете в тази конфигурация диетолозите съветват да не се опитват диети и мъчителен глад, защото е много изнервящи и затормозяващо за целия организъм. Желателно е през този период да се приемат повече течности, натурални сокове и диуретични чайове. Не се препоръчва приемът на солени храни.

 

 

 

 

 

 

 

Scroll to Top